Meldingen krijgen op gewijzigde bestanden in Teams/SharePoint

Je werkt samen in Teams en in de diverse kanalen worden allerlei documenten gemaakt en gewijzigd. Nu kan het voorkomen dat jij in een document gewerkt hebt en dat je denkt dat deze af is. Als daarna een collega het document wijzigt zou je dat wel graag willen weten.

Binnen Teams/SharePoint is dit mogelijk om hiervoor een alert in te stellen en met deze handleiding wil ik dat graag uitleggen hoe je dit moet instellen en welke keuzes je hierin  hebt.

Stap 1 – Ga naar het team kanaal van waaruit je notificaties wilt ontvangen en klik daarin op het tabblad Files zodat je in de document bibliotheek komt

Stap 2 – Klik vervolgens op Open in Sharepoint en een webbrowser opent met dezelfde bibliotheek

Stap 3 – Selecteer  het bestand waarvan je een notificatie wilt ontvangen, wil je van alle documenten in die map notificaties krijgen, selecteer dan niets.

Stap 4 – Zoek de drie puntjes op in Sharepoint en selecteer Alert Me

Stap 5 – Vul hierin de wensen in die jij wilt, dit is persoonlijk en naar wens in te vullen. Hierin kun je aangeven naar wie de alert moet gaan, wanneer en hoevaak

Stap 6 –  Je krijgt een bevestigings email dat de alert is ingesteld. Vanaf dat moment krijg je een mailtje als een wijziging plaats vind in dat document.

In deze mailtjes kun je de alerts ook wijzigingen als je op modify me alert settings klikt.